ویژگیهای قیر اصلاحشده توسط باکلیت-بخش دوم
مواد و روشها
1-قیر
قیر یک بایندر مرسوم است که برای ساخت لایه فوقانی روسازیهای انعطافپذیر مورداستفاده قرار میگیرد. این ماده از نفت خام توسط فرآیند پالایش به دست میآید. قیر یک ماده ویسکوالاستیک دارای خواص الاستیک در دمای پایین و در دمای بالا به حالت مایع ویسکوز درمیآید. مشخصات قیر با گرید 60/70 که در این پژوهش مورداستفاده قرارگرفته در جدول شماره 1 نشان دادهشده است.
جدول 1 مشخصات قیر استفادهشده
2-باکلیت
باکلیت نام تجاری فنول فرمالدئید است. این ماده یک نوع پلاستیک گرماسخت است که از پلیمریزاسیون فنول (C6H5OH) و فرمالدئید (HCHO) از طریق فرآیند تراکم به دست میآید. باکلیت مادهای ارزان با کارایی بالا است. این ماده دارای آب بالا و مقاومت شیمیایی زیادی است و برای مقاومت در برابر حرارت بسیار مناسب است. تا پیشازاین از باکلیت در ساخت جادهها استفادهنشده است. باکلیت بهصورت پودر شده در شکل شماره 1 نشان دادهشده و مشخصات آن نیز در جدول شماره 2 ارائهشده است.
شکل 1 پودر باکلیت
جدول 2 مشخصات اصلی باکلیت
اختلاط باکلیت در قیر
باکلیت در قیر در دمای که بهاندازه کافی بالا باشد مخلوط میشود. وجود چرخش در زمان اختلاط قیر با باکلیت سبب میشود تا باکلیت بهصورت یکنواخت در سراسر قیر پخش گردد و مخلوطی همگن به دست آید. قیر مذاب با باکلیت به مقدار 1، 2، 3، 4 و 5 درصد وزنی قیر ترکیبشده و با استفاده از یک همزن مکانیکی در 2000 دور در دقیقه و در دمای 130 درجه سانتیگراد و به مدت 30 دقیقه باهم مخلوط شد.
برنامه آزمایشگاهی
آزمونهای مرسوم مانند نفوذپذیری و نقطه نرمی به ترتیب همانطور که در دستورالعمل IS:1203-1978 و IS:1205-1978 ارائهشده انجام گرفت. تأثیر چسبندگی با استفاده از آزمون لایهبرداری (طبق AASHTO T316 و ASTM D4402) بررسی شد. رئومتر برشی پویا (DSR) برای یافتن مشخصات رئولوژیکی قیر طبق AASHTO T315 مورداستفاده قرار گرفت و آزمون پایداری مارشال (ASTM D1559) برای تبیین ویژگی مکانیکی مخلوط قیر استفاده شد.
برای مشاهده ادامه مطالب درباره این موضوع برروی لینک زیر کلیک کنید:
برای مشاهده اولین مطلب درباره این موضوع برروی لینک زیر کلیک کنید: